Forum

 

Clicking Noise whil...
 
Notifications
Clear all

Clicking Noise while Feeding Filament


3DPrinterZack
(@3dprinterzack)
New Member Registered
Joined: 10 months ago
Posts: 2
Topic starter  

This morning my CR-6 SE started making a clicking noise while printing. Yesterday I printed several things and it was whisper quiet all day long. This morning I was printing using the small spool of white filament that came with the printer when I started hearing the noise. So far I've taken the following steps to try and resolve the problem:

1 - Changed filament from the one supplied with the printer to HatchBox PLA which has always worked great in this printer and the CR-10 I had previously. 

2 - Used a can of compressed air to blow out the filament feed sensor and filament feed feeder.

3 - Updated the firmware on the printer. 

4 - Re-ran the bed level process.

5 - Tried to print something and it doesn't print worth a damn now. 

The attached file shows the quality of what I see today versus what I saw yesterday.


ReplyQuote
3DPrinterZack
(@3dprinterzack)
New Member Registered
Joined: 10 months ago
Posts: 2
Topic starter  

Movie of the sound I'm hearing when I attempt to print.


ReplyQuote
MarkAM
(@markam)
New Member Registered
Joined: 4 weeks ago
Posts: 2
 

I'm having the same problem...at first, I thought it was a clogged nozzle keeping the filament from advancing, but changed nozzles and still the same clicking and the filament isn't advancing as it should.


ReplyQuote